Azt mondják a hatalmasok…

Azt mondják a hatalmasok…

Azt mondják a hatalmasok,
hogy akinek hat alma sok,
az már elég hatalmas ok,
hogy ne legyen hatalma sok.

Egyre több gyermekmondókáról derül ki, hogy azok bizony ősigazságokat tartalmaznak. Kibontani ezeket lehetőség a számunkra, mellyel élni jó!

Az „alma” kifejezés nem csak a gyümölcsre utal, hanem a tudást jelentette régi magyar nyelvünkben. A táltosok hagyatéka szerint a csakrák megnevezései almák. S a nevek utalnak az adott csakra fő programjára.

Így válik spirituális útmutatássá a gyermekmondókaként megmaradt tanítás. Mert aki sokallja a hat almát (alsó 6 főcsakra), s a hetedikbe (koronacsakra) nem ér fel, az az ok-okozat törvényszerűsége által nem sok hatalmat gyakorolhat saját élete felett.

A legelemibb, anyagi területekért felelős csakra neve magyarul BIROD-ALMA. Itt a birtoklás, a javak megszerzése és megtartása a feladat mindannyiunk számára. Ez a Maslow-féle szükségletpiramis alja, s minden jól-létünk alapja. Ezen az életterületen félelmeink akadályoznak bennünket, melyeket a táltosmesékben pl. a különböző fejszámú sárkányok személyesítenek meg. Ezért majd egy sárkányos történet segítségével oldjuk az itt található blokkokat. S a gyökereink erősítésében segítségünkre lesz egy ősanyó is. :o)

A CSAKRAMESÉK® tanfolyam alkalmain minden csakrához megtanuljuk a táltosok által adott elnevezését az adott erőcsokornak. A gerincjóga és az ászanák pedig segítenek lehorgonyozni a tudást a testünkbe. A BIROD-ALMÁTÓL feljutunk majd az ÚR-ALMÁBA (koronacsakra), hogy saját ÉLETÜNK URAI lehessünk, minden erőnket, gondolatunkat, érzelmünket uralhassuk. Ezért indulunk útnak. Várlak szeretettel a Csakramesék® sorozat alkalmain!

Leave a Reply

Your email address will not be published.