Zente és Levente

Zente és Levente

„Hol volt, hol nem volt” – így kezdődnek rendre szentbeszélyeink és valóban: vagy van valami, mert teszünk róla, hogy legyen, vagy semmi sincsen. Rajtunk áll!

A magam részéről nem hittem volna, hogy Zentének összegyűlik a 700 millió forint és meglett! Egyszerű emberek dobták össze ezt a hatalmas összeget jórészt. Napokig nem tértem magamhoz, akkora élmény volt ez nekem. Hogy másodszor is megtörténhetett az, ami elsőre is hihetetlen volt, az maga a csoda! A kis Levi is megkaphatja a gyógyszert, amellyel kiszállhat a kerekesszékéből.

Miközben zajlott a gyűjtés, Orsi barátnémmal (Szappanyos Orsolya – Ragyoglak blog és Tizenkétszoba játék) a kicsi fiúkról, Zentéről és Leventéről beszélgettük. Ragyogónak láttuk őket. S tűnődtünk, hogy mit jelenthet JELKÉPESEN az, ami zajlik. Bíztunk a másodszori csodatételben, szinte TUDTUK, hogy MEGINT megtörténik. És így lett. Hála érte mindenkinek, aki tette a dolgát. És hála érte a mindeneket teremtő és igazító „Főnök”-nek!

Aztán Orsi megírta, amit meg kellett írnia, hogy a „Hol volt, hol nem volt”-ból hol volt lehessen. Mert fontos közkinccsé tenni a jó gondolatokat is. Szívből ajánlom sorait figyelmetekbe! Íme:

A lehetetlennél már csak az lehet lehetetlenebb, ha kétszer megtörténik.
*
Mi is történt valójában az elmúlt 3 hétben?
Összeadtunk 700 millió Ft-ot egy szegénynek mondott kelet-európai országban egy ismeretlen kisfiúnak, hogy talpra álljon és járni tudjon. Mindezt néhány héttel azután, hogy ezt már egyszer egy másik kisfiúért megcselekedtük. Képesek voltunk rá, mert hittünk egymásban. Egy Másban. Kicsiny volt a hitünk, ahogy kicsiny volt a pénzünk is, mégis, mindannyiunknál volt egy kicsiny belőle, és mertük beletenni a közösbe. Belegondoltatok, mekkora hit kell ahhoz, hogy az ember bedobjon 290 Forintot egy dobozba, amire az a cél van kiírva, hogy 700 millió??? Ehhez hinni kellett abban, hogy lesz még más is, sok-sok másik ember, aki megteszi ugyanezt. Az a pici sejt a testünkben ugyanígy nem azt nézi, mekkora nagy a feladat. Csak teszi a dolgát és bízik abban, hogy minden másik sejt is megteszi a maga dolgát, és ezzel az egész szervezet gyógyul. És mi meggyógyultunk. Miközben szert tettünk a világ legdrágább gyógyszerére, visszakaptuk a hitünket és rátaláltunk egymásra.

Leventét választva az életet választottuk, neki gyűjtve mi is gyarapodtunk, érte harcolva pedig önmagunkat győztük le. Pénzzé tettük mindenünket, és mindent megkaptunk, amire valaha vágytunk. Közösségre leltünk. Egy olyan közösségre, amelyik egy szerre jár. Miközben éjt nappallá téve dolgoztunk, adtunk, vettünk, kértünk, meséltünk, rajzoltunk, kávéztunk, sütöttünk, hívtunk, írtunk, osztottunk, szoroztunk, szerveztünk, biztattunk, közben barátokra találtunk. Bajtársakra, akik egymást felüllicitálva harcolnak azért, hogy végül mindenki nyerjen.
Hitből és lelkesedésből, közös akaratból és egyszerű szívjóságból életre hívtunk egy Angyalhálózatot. Miközben jobbá akartuk tenni egy kisfiú életét, mi váltunk jobbá. Ezért győztünk. Ezért kellett megtennünk másodszor is a lehetetlent, hogy végre el merjük hinni, hogy aki odaadja a szívét, az végül maga lesz a gazdagság. Miközben szereztünk 700 millió Forintot Leventének, szert tettünk valamire, ami megfizethetetlen. Valódi gyógy-szer, amely etet, és amely mindannyiunkat vezet. Szegénynek hittük magunkat, de együtt mérhetetlenül gazdagok lettünk. Azáltal, amit egymás szívében találtunk. S ez az, ami képes megváltoztatni a világot.

S ha valaki még mindig kételkedne, hogy itt valami nagy dolog történt, elmondom, hogy Zente neve azt jelenti: szent. Levente pedig: létező. Ez a két kisfiú tud valamit, s lélekben összefogott, hogy mi összefogjunk. Kaptunk tőlük két egészséges szárnyat!

Hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek a csodának, amely már akkora nagy, hogy mindenki elfér benne. Vár még ránk sok gyermek, maradjunk együtt értük – és egymásért!
Mi már tudjuk a titkot.
És elmondjuk mindenkinek!
*
Azt hittem, semmim sincsen.
Aztán megnyitottam a szívem.
S a legmélyén Téged találtalak.

A Civil Jótékonysági licit csapat együtt marad, hogy tovább tehessük a jót. Szabad csatlakozni, hiszen TE IS TUDSZ ADNI! Minden fohász, jó szó, megosztás, lájk, felajánlás, forintocska számít!

Mesés annak az élete, aki működteti a „Hol volt hol nem volt-at! Mert csak akkor van valami, ha megteremtjük! ÁLDÁS.

A Civil Jótékonysági licit FB-oldalát itt találod: https://www.facebook.com/groups/643332389525688/

Leave a Reply

Your email address will not be published.