LAKOD-ALMA avagy a Szexcsakra

LAKOD-ALMA avagy a Szexcsakra

Ne kell túl komolyan venni az életet, hisz úgyis halál a vége!

Az ÖRÖM csakrájának ismertetését mesterem, Dr. Molnár Gábor parapszichológus egyik kacagtató, oldó és felszabadító mondatával kezdem. Mert igaz! Mélységesen! Mindannyian meghalunk, s ez nem ok arra, hogy szomorkodjunk, s csak halódjunk míg aztán tényleg meghalunk. A Teremtő óhajtása és maga a Valóság az, hogy boldogok és egészségesek vagyunk. Ha ez nem így lenne, akkor benéztünk valamit és nem gond, hisz változtatni tudunk nézőpontunkon, életvitelünkön, s akkor rendeződünk, boldogulunk (s majd annak idején meg is boldogulunk, jobb létre szenderülünk 🙂 ). Az élet maga a változás, s a legnagyobb változás a halál. S a halál csupán egy kapu, egy új fejezetbe való átlépés „helye”. Van, akit a Mennyország vár, van akit egy új élet – mindenkinek hite szerint adódik. Pokol azonban nincsen (illetve van, de az maga a női méh régi elnevezése!!!), hiszen az Isten jó! Ez őseink tudása, akik a Teremtőt Jóistennek mondták. Igazuk kell legyen! 😉

S hogy mi történik a Lakod-alma életterületén? Minden gyökércsakrás megvalósítást megemelünk és örömmel töltjük meg. Pl. a táplálkozás gyökércsakrásan arról szól, hogy ne éhezzünk! Itt, a szexcsakránál már ÖRÖM az étkezés: élvezzük a finom ízeket, fűszerezünk, s megválogatjuk mi esik jól az ínyünknek. A testünk biztonsága iránti szükséglet megemelve a szexcsakrán azt eredményezi, hogy lakásunkat széppé varázsoljuk. Nem elég már az, hogy VAN hova behúzódjunk. A szexualitást is művészi tökélyre fejleszthetjük, ha már „kinőttük” a gyökércsakrát.

A szexcsakra szintjén kapcsolódunk embertársainkhoz. S ez öröm, ha jól csináljuk! Vidámítja a szívet, ha társakat találunk az életben. (Szexcsakránkat 7 és 14 éves korunk között építjük ki.) Főleg, ha a párját megtalálja valaki! Akkor a remekelés – ami ezen erőcsokor feladata – gyerekáldásba torkollik. S ha nem babákat produkálunk, akkor egyéb „termékeink” legyenek! Hiszen megvalósítani magunkat, nyomot hagyni magunk után az életben, az remek dolog! S mindezt megfelelő társakkal színtiszta öröm! (A„ré” szolmizációs hang tartozik hozzá a szexcsakrához, innen a REMEK-elés.)

Szóval örüljünk! Mert örömben élni jó. Ha pedig nem megy, akkor bizonyára gátol valami.
Az öröm csakráját, a Lakod-almát, avagy szankszkrit néven Szvádhisthána csakrát a BŰNTUDAT zárja el.
A bűntudat lelkiismeret furdalásból keletkezik, abból a megélésből, hogy nem vagyok jó, esetleg hogy rossz, tisztátalan, bűnös vagyok. Pedig Jézus megmondta: Az vesse rá az első követ (a házasságtörő asszonyra), aki sohasem vétkezett! Nos, az Újszövetség vallomása alapján az a kő nem repült el. Hmmm. Szóval, aki ember, az hibázik és olykor csinál rosszat. Így van ez!

És az is igaz, hogy folyton örülni nagyon melós és nem is jön össze. Mert például bánatunk van és folynak a könnyeink. Ilyen esetekre jól jön az a gyakorlat, amit most idejegyzek. Íme:

A bánat és a szomorúság a TÜDŐ területe szerv szinten. Tüdőnknek kell megadnunk azt, ami jó neki. Ez pedig a következőképpen megy:

  • Egy szék legelejére, a farkcsontunkra ülünk úgy, hogy a nemi szerveket ne támassza semmi!
  • A lábak csípőszélességben szilárdan állnak a talajon.
  • Hátunk egyenes, vállaink lazák, mellkasunkat leengedjük.
  • Szemünket nyitva tartjuk.
  • Kezünk tenyérrel felfelé a combunkon fekszik.
  • Figyelmünket a tüdőnkre irányítjuk.
  • Mély lélegzetet veszünk és szemünkkel követjük a karunkat, mely a testünk előtt felemelkedik. (Könyönkeink behajlítva!) Mikor szemmagasságba érnek kezeink, tenyereinket kifordítjuk és fejünk fölé emeljük. A tüdő és a mellkas megnyílik.
  • Állkapcsunkat összezárjuk, fogaink lazán összeérnek, ajkunk kissé nyitva. Szájunk sarkát hátrahúzva kilégzünk „SZ”-hangot hallatva.
  • Elképzeljük, ahogy a bánat, szomorúság és fájdalom távozik belőlünk, míg az „SZ”-t kitartjuk.
  • Kilégzés után tenyerünket visszafordítva minden erőlködés nélkül visszaeresztjük a combjainkra. Szemeink csukva, s belégzünk.
  • Mosolygunk és a tüdőnkre összpontosítunk.
  • Légzésünk elcsendesedése után ismételjük a gyakorlatot 3-6 alkalommal. Vagy, ha igazán bánatosak vagyunk, esetleg depressziósak, akkor 9, 12, 18, 24, 36 alkalommal végezzük el a gyakorlatot.

Amikor nincs lehetőség ilyen összetett és hosszas gyakorlatozásra, akkor REZGÉSSZINTEMELŐ muzsikákkal emelkedhetünk lelkileg. Érdemes jókedvre hangoló zeneműsort összeállítani és előkapni, ha szükséges. Nekem van ilyenem és ha nem akarom a mélyrepülést, akkor teszek róla, hogy magasan szárnyalhassak. 🙂

Örömre fel! Kívánom, hogy minden nap legyen meg az aznapi betevő öröm-morzsánk! ÁLDÁS.

u.i.: s hogy mivel mesézzünk, ha a szexcsakra a témánk? Nos, olyannal, amitől FENEKETLEN jókedvünk kerekedik! 🙂 S az sem árt, ha lakodalmas a vége…

Leave a Reply

Your email address will not be published.