VIGAD-ALMA avagy az Erőcsakra

VIGAD-ALMA avagy az Erőcsakra

A harmadik a hét főcsakra közül a Manipura. Ezt az erőcsokrot 14-től 21 éves korunkig építjük ki, s a „mi” szolmizációs hang tartozik hozzá: ekkor, az időszak végére kapunk választ a „Mi vagyok én?”-kérdésre és megleljük saját belső erőnk forrását. S ez bizony örömünkre szolgál, vígadunk miatta, innen a Vigadalma elnevezés.

Az erőcsakra túlműködését a népmesékben a boszorkány tevékenysége mutatja: hatalmaskodik, manipulál, elnyom másokat és/vagy kihasznál, s addig nem nyugszik amíg nem győz (vagy le nem győzik). A boszorkány mindenféle módokon árt, és ma is van boszorkányság. Lássuk csak! Pár példán keresztül megnézzük, ma hogyan hat a boszorkányság:

  • A boszorkány mérgeket főz. Ma: rengeteg élelmiszerben van káros összetevő.
  • A boszorkány elaltat, mély álomba, bódultságba vezet. Ma: a tévé és/vagy a számítógép hipnotizál. Időd, életerőd elveszi. Így nem tudsz szépre, jóra összpontosítani, s azért tenni.
  • A boszorkány kibeszél a szép eszedből. Ma: ügynökök és bizonyos reklámok.
  • Átok – agymosás a médián keresztül (ÁTOK = át okozás, vagyis az okok, létezésünk okának megváltoztatása, a karma megváltoztatása – Mesterem tanítása szerint)
  • Rabságban tart – Ma: pl. a 8 óra plusszos munkahelyek
  • Gyermeket anyjuktól elvesz: Ki neveli a gyermeked? Kivel van együtt nap mint nap? Kinek az értékrendjét tanulja?
  • Ember alatti minőségekbe (állattá, növénnyé, tárggyá, kővé) varázslás – Ma: a test-lélek-szellem hármasából a 2 felsőre nem marad erő/idő/alkalom sokak életében.

A boszorkánynak nincs belső tüze, nincs melegség a lelkében, nincs szíve. Ezért fázik oly sokszor a mesékben, hogy a hős által rakott tűz fölötti fán kucorog, míg lemerészkedik (már amennyiben úgy tudja, hogy a levetett szőr- vagy hajszáltól kővé változtak a hős segítőállatai). Hogy nekünk LEGYEN belső tüzünk, hogy az életünk feletti uralmat át ne adjuk másnak, azért tudunk tenni! És kell is! 🙂 A Csakramesék® jógával műhelyben ezért erőmerítő varázstörténetet mondtam el a mesebarátoknak. Jógagyakorlatként pedig a NAPÜDVÖZLET az, amit ajánlottunk.

A megfelelő működést ezen a csakrán a szégyen zárja el. Brené Brown szégyenkutató szerint nyitottszívűséggel, azaz a sebezhetőségünk felvállalásával tehetünk azért, hogy ne szégyenkezzünk. Ehhez BÁTORSÁG kell! Ha erőcsakra alulműködésed van (áldozatszerep, sebezhetőség, depresszió, motiválatlanság, csökkent önérvényesítési képesség, folyamatos életnehézségek, stb., stb.), akkor Brené Brown bármelyik könyve segít majd neked szembenézni a szégyennel, s felszabadulni átkos hatalma alól (és személyes segítséget is kérhetsz egy pszichológustól).

A megerősítések (szankalpák) is segítenek, hogy jól működjön az Erőcsakrád. Pl.: Bátran cselekszem. Bátor és erős vagyok. Véghez viszem, amit eltervezek. Kiállok magamért. Befejezem, amibe belekezdek. Az univerzum ereje átáramlik rajtam. Végtelen erő áll rendelkezésemre. Mindent elsöprő erő lakik bennem. Bármire képes vagyok. Ura vagyok az erőimnek, ura vagyok az életemnek! És érdemes elhagynod: az ítélkezést, a bírálást, a kritizálást, valamint önmagad lekicsinylését, a kishitűséget. S az egoizmussal is számolj le, ha jól szeretnél lenni! Színterápiaként használd a napsárga színt ruházatodon, lakásodban, kiegészítőkön, ha alulműködik az erőcsakrád!
Csak bátran! Hajrá! 🙂

ÁLDÁS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.