7+1 Boldogasszony-kör

7+1 Boldogasszony-kör

A 7+1 Boldogasszony-kör az esztendőn átívelő szerek szövedéke.

Szándékunk szerint a Kárpát-haza szeres népeivel, férfiakkal, nőkkel és gyermekekkel az adott Boldogasszony-ünnepen szert teszünk. A szent időben szent helyen-elv alapján PONTOSAN azon a napon kapcsolódunk majd, amikor az ünnep van.

Minden szeres napon de. 10-től 12-ig leszünk együtt. Az Aranycsillag JógaTér-ben (1237 Budapest, Pistahegyi út 15/A) tartjuk a szereket, oda várjuk azokat, akik személyesen lehetnek velünk. (A mindenkori járványügyi szabályok betartása mellett leszünk együtt.)
Az online kapcsolódóknak közvetítjük a szertartást és ők otthon követik azt. (Ez a módszer már bevált a „Mindennapi Rítusaink” szerfolyamon, ami immár ötödik alkalmánál jár a tizenkettőből.) A szent hely télidőben így a saját otthonunk (ill. Tündi jógatere) lesz, hisz oltáraink már felszentelődtek a sok imádság és házi szerek által. Jó időben a szabadba megyünk és onnan közvetítjük a szert, s oda is lehet jönni, csatlakozni. (Az alkalmak előtt időben megírjuk az adott napi szer helyszínét.)

S hogy azok is tehessék a rítust, akik dolgoznak délelőtt, ezért a felvételek fennmaradnak a zárt FB-csoportunkban (30 napig), így ki-ki a számára alkalmas időpontban (lehetőleg még aznap) szert tehet. Az ünnepeknek holdudvaruk van, így ha másnap tudjátok elvégezni a szert (vagy harmadnap) az is jó, az is ér.

A szeres alkalmak résztvevői jegyzetet kapnak leírással, imádságokkal minden szeres együttlétről.

A szereket a néphagyományt és Molnár V. József tanítását követve alakítjuk női megérzéseink, hitéletünk és szertartásvezetői gyakorlatunk alapján.
A szerek szerves részét képezik a magyar népmesék. Minden szeres alkalommal elmondásra kerül egy-egy szent beszély a táltoshagyatékból.

A 7+1 Boldogasszony ünnep időpontjai, amit szerek által közösen kívánunk megélni:

 • 2021 február 2. (KEDD) Gyertyaszentelő, avagy régiesebben Tűzszentelő Boldogasszony
 • 2021 március 25. (CSÜTÖRTÖK) Gyümölcsoltó Boldogasszony
 • 2021 május 2. (VASÁRNAP) Csomóoldó Boldogasszony
  Ez a nyolcadik a 7+1 Boldogasszony ünnepek közül, mely bármely naptári napra helyezhető és a régiségből jön, néphagyományunk alapján kívánjuk megülni, hogy életünk csomói kibogozódhassanak.
 • 2021 július 2. (PÉNTEK) Sarlós Boldogasszony
 • 2021 augusztus 15 (VASÁRNAP) Nagyboldogasszony
  (Pannonhalmán leszünk, a bencések Szent Jakab házában tesszük a szert.)
 • 2021 szeptember 8. (SZERDA) Kisboldogasszony
 • 2021 október 7. (CSÜTÖRTÖK) Olvasós Boldogasszony
 • 2021 december 8. (SZERDA) Földtiltó, avagy Eketiltó Boldogasszony

A szeres alkalmakhoz a résztvevők jegyzetet kapnak leírással, imádságokkal.

A szereket a néphagyományt és Molnár V. József tanítását követve alakítjuk női megérzéseink, hitéletünk és szertartásvezetői gyakorlatunk alapján.
A szerek szerves részét képezik a magyar népmesék. Minden szeres alkalommal elmondásra kerül egy-egy szent beszély a táltoshagyatékból.

A kört összehívják, a szerfolyamot vezetik:

Jenei Gabriella mesemondó-művelődésszervező és Kornhoffer Tünde jógaterapeuta
A „Mindennapi Rítusaink” szerfolyamunk indításakor írtak alapján tudhattok meg bővebbet rólunk: https://esztoramesemuhely.hu/2020/08/21/12-vasarnap-12-kedd/

A szert zárt FaceBook-csoporton belül lehet majd elérni. Az egyes szerek felvételei 30 napig fent maradnak, újraidézhetők.

Részvételi díj: 5.000 ft/alkalom/fő (akár személyes, akár online jelenlét esetén)
Egyben fizetve: 32.000 ft (4000 ft/alkalmanként és főként)

A családok dupla, a párok másfélszeres díjat fizetnek alkalmanként.
Dupla ár: 10.000 ft/alkalom vagy 64.000 ft egyben fizetve
Másfélszeres ár: 7.500 ft/alkalom vagy 48.000 ft

Jelentkezés: kornhoffer.tunde@hotmail.hu

Szeretettel várjuk minden szeres testvérünket!
ÁLDÁS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.