Majdnem egy órát sétáltam ma maszk nélkül

Majdnem egy órát sétáltam ma maszk nélkül

…saját kertünkben persze. 🙂

Igen. Pontosan 25 lépést tudok úgy megtenni, hogy nem ütközöm nagyobb akadályokba. (Inkább 21-et.) Ha bekanyarodom a ház elé (szerencsére nem csak a ház oldalában van kertecskénk), akkor plusz 13 lépést tehetek. Ypsilon-kanyarral így összesen 38-at léphetek. És ez jó! Hálát adtam érte felemelt karokkal (ahol talán nem láttak sem az utcáról, sem a szomszédból), hogy „szabadon” füröszthettem arcomat a napfényben és élvezhettem a tavaszi szelet. Igen. Hála érte, hogy van ez a falatka kert!

Amikor az oltásról kérdezgettek ismerőseim, azt mondtam, amíg felszállhatok egy buszra oltásigazolvány nélkül, addig nem oltatom be magamat. Vagy két hete ez módosult bennem. Olyan béke szállt rám, amikor kimondtam magamnak, hogy ha oltás kell a buszraszálláshoz, akkor nem szállok fel, nem megyek oda, ami gyalog elérhetetlen. Mivel kocsim nincs, ez azzal jár, hogy ha muszáj menni, akkor taxiban gondolkozhatok. (Vagy váltok pl. fogorvost.)

Olyan szépen kisimult bennem az elmúlt hetekben, hogy mi az ami NEKEM jó, ahogyan számomra igaz és hiteles az életemben. A rendelkezésemre álló eszközök és a körülményeim olyanok, hogy mesecsoportot nem tudok most tartani. Ezer okból. (Csak okostelefonról mehetne, aminek kicsi a képernyője, csak pénteken kora délután van nyugalom a házunkban, elfáradtam sokmindenkire személyesen és egyenként figyelni…) És észrevettem, hogy a kényszer szülte MESE-SZER mennyire sokat ad a résztvevőknek. Sok-sok mély változás, örömteli és hálás visszajelzés érkezik folyamatosan. Köszönöm a Teremtőnek, hogy adhatom ily módon azt, amiben a legjobbnak érzem magamat, azt, ami hitem szerint a dolgom.

Így ezentúl „Csillag-Mese-Szer”-eket tartok majd nektek, hasolóan a Gabus  aranyalmafája FB-csoportbéli alkalmakhoz, s a „Mindennapi Rítusaink”-szerfolyam együttlétein megtapasztaltakhoz. A következő módon kapcsolódhatunk a jövőben:

Péntek délután 2-től 5-ig tart majd minden hónapban a Csillag-Mese-Szer.
A felvétel fennmarad a zárt FB-csoportban, 30 napig visszanézhető!!!

  • 14.00 – 15.30 : az adott hónap és jegyérvénytartam minőségének ismertetése, különös tekintettel a népszokásokra, ünnepekre, a néphagyomány rítusaira, legyenek azok akár közösségi (pl. templomi), akár magánrítusok.
  • 15.30 – 15.45: szünet
  • 15.45 – 16.30: Mese-szer
  • 16.30 – 16.45: szünet
  • 16.45 – 17.00: Összefoglalás, zárás

A Csillag-Mese-Szer résztvevői a zárt FB-csoportban kérdéseket is feltehetnek. Jegyzetelni szabad és hasznos és KAPNAK is jegyzetet a csoporttagok.

Első alkalom: 2021. május 7. (péntek)

Bővebben itt: https://esztoramesemuhely.hu/esemeny/csillag-mese-szer-bika/

Bevezető áron a páratlan és egyedülálló mese-szerezés díja 4000 ft/fő/alkalom.

Pároknak 6000 ft/alkalom

Családoknak 9000 ft/alkalom

PRÉMIUM CSOMAG:

Azok a Csillag-Mese-Szer csoportbéli mesebarátaim, akik szeretnének velem 2×30 percet értekezni a meseszer utáni hónapban, megtehetik ezt most 5.000 ft plusz díjazás ellenében.

Jelentkezni nálam lehet, a jegabu@gmail.com címen.

Szeretettel várom a táltosmesék és a néphagyomány, népi hitélet útján rendeződni, emelkedni vágyó társaimat!

Jenei Gabriella mesemondó, művelődésszervező

Leave a Reply

Your email address will not be published.