Amikor hívóképet választok…

Amikor hívóképet választok…

…egy-egy mesés esemény elé, akkor hangolódom, mélyülök, majd töprenkedem. Igen, töprenkedem, hogy jó-e, a legeslegjobb-e a kép ahhoz, amit arról az időszakról gondolok, tudok. Így volt ez most is, a Halak-csillagmese képével.

Mit is látunk? Jeges-vizes közeget, s benne egy balettáncosnőt fekete ruhában. Valamint egy szobrot, mely erős (negatív) érzelmet megörökítő pillanatot mutat. S mindez tükröződik a moccanatlan vízfelszínen.

Igen. A Halak kettőségét ez a tükröződés idézi meg. A világ és annak fordított mása a Halak klasszikus asztrológiai jelére, a két ellentétes irányba úszó halacskára emlékeztet. A víztükör moccanatlansága a száműzetésben és erővesztésben lévő Merkúr bolygó megjelenítése lehet.
A szobor a Halak időszakának visszafogott és elfojtott energiáit jelzi azzal, hogy kimerevíti a kiáltást, mely megrendíti a hatalmas nőalakot.
A balettáncosnő fekete ruhája a minőség depresszív jellegét mutatja. A tánc maga a vénuszi erőbenlét kifejeződése: harmonikus mozdulatot, szép körvonalat rajzol elénk ez a nőalak. (A Halak nőies jegy.)
A kép középmezőjében kissé alul, a pici ZÖLD tükröződés a Jupiter bolygó otthonlétére utal. Ahogyan az egész kép csendes joviálissága is. Legalábbis én azt érzem, hogy ez a kép a jó várásának lenyomata. S mi is várjuk már a tavaszt, a testet-lelket melengető napokat.

A Halak minőséggel bővebben márc. 5-én ÉS 6-án ismerkedünk a Rózsa Neve szalonban egy szép magyar népmese, táltosmese által. Szeretettel várom a felnőtt mesebarátokat egy közös mélyülésre, s feltöltődésre.

https://esztoramesemuhely.hu/esemeny/halak-csillagmesek/

https://esztoramesemuhely.hu/…/halak-csillagmesek-pentek-e…/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.