Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe – a magyar nők napja

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe – a magyar nők napja

Gyümölcsoltó Boldogasszony Ünnepnapja, máricus 25-e, az igazi Nők Napja. Nagyboldogasszony (Szent Anna) leánya, Kisboldogasszony (Szűz Mária) méhébe fogadja Isten magját, hogy 9 hónap múlva, majd Karácsonykor, világra szülje a világ megváltóját. EZ A NAP A JÓ BEFOGADÁSÁNAK ALKALMA. Ez a nap a Nő hét szépségének (vagy akár százszorszépségének) kibontakoztatásában segítsen bennünket!

,,Bírálkodjál a természetedben.
Légy büszke, viselj hét szépséget, és legyen hétféle tudományod: az első szépséged legyen a leánygyermeki bájosságod, a második szépséged a szemed ragyogása, a harmadik szépséged az arcod tündöklése, a negyedik szépséged a beszéded hatalma, az ötödik szépséged a termeted sudársága, a hatodik a szerelem szépsége, a hetedik a boldogságod szépsége.
Hét ország királyfia kérjen meg tégedet, és hét ország felett hatalmad legyen. Mindezek a szépségeid a tizennyolcadik korod után váljanak hasznodra.
Legyen hét tudományod: első legyen a varázslás. Úgy önmagadat, mint az állatokat tudjad elvarázsolni; második legyen a táltos fogalom; harmadik legyen a szíved érzete; hogy érezzél meg mindent; negyedik legyen, hogy tudjál parancsolni embernek és állatnak; ötödik legyen, hogy tudjál uralkodni minden boszorkány hatalmán; hatodik legyen, hogy a legnagyobb gúnár libád legyen a te táltos paripád; a hetedik tudományod legyen, hogy minden hajnalban a hajnalcsillag tavában, ami a hét szépség vize, fürödhessél.

(Részlet „A táltos kanca és a libapásztorlány” című népmeséből)

Az egész mesét itt olvashatod:
https://www.angyalimenedek.hu/blog.php…

Minden nővéremnek áldott, boldog kiteljesedést kívánok nőiségében! Hogy ezáltal a Férfiaink is jól lehessenek! No, meg az egész család! S az egész Nemzet! S az emberiség! S ezek által az egész teremtett világ!
ÁLDÁS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.