Események betöltése

Csomóoldó Boldogasszony-szer

május 2 @ 10:00 - 12:00
5000 forint
  • Ez az esemény elmúlt.

Boldogasszonyunk, Szűz Mária Csomóoldó Boldogasszonyi megnyilvánulása az év bármely napján előhívható szükségünkben. Segítségét katolikus szokás szerint kilencedet imádkozva kérik a hívők. A „7+1 Boldogasszony-kör” szerfolyamán mi most szert teszünk, hogy életgubancaik oldását eszközöljük. A rítusra Anyák napján kerül sor, mely nap Égi Édesanyánknak is napja, másrészt földi anyáink, szülőink, táplálóink, nevelőink ünnepe.

Életünk első és legmeghatározóbb kapcsolata anyánk méhében vele, édesanyánkkal valósul. És mint minden emberi kapcsolat, érzékeny és sérülékeny ez. Felnőttként értjük meg sokszor szüleinket, s ekkor nyílik lehetőségünk helyretenni gyermekkori traumáinkat, s begyógyítani pl. az ún. anyasebet is.

Csomóoldó Boldogasszony ugyanakkor MINDEN életcsomó és gubanc megszűntetésében segít nekünk oldások és elengedések által. A szűkebb és tágabb család viszálykodásai, a szülő és gyermek közötti egyenetlenségek, tiszteletlenség és meg nem értés, a házastársak közti feszültség, neheztelés, mind fájdalmas élmény, melyen Égi Édesanyánk Csomóoldó megnyilvánulása segít. Az élet bármely területén megélt ellenségeskedés, fájdalom, harag, bűntudat, szorongás elcsitul, feloldódik Teremtőnk szeretetében, Csomóoldó Boldogasszony közbenjárása által. Depresszió, elkeserítő életkörülmények (betegség, nélkülözés, válás, munkanélküliség, magányosság, erőszak stb.) mind azért vannak, hogy megpróbáljanak bennünket. Mennyei Atyánk szeretetre és egészségre alkotta az Embert, ezt a boldog és egészséges alapállapotot kívánjuk visszaszerezni VÁLTOZÁSERŐ-szer és MESE-szer által. Szereink segítik a rugalmasság növelését, hogy életcsomóinkat, gubancainkat kioldozhassuk Szűzanya segítségével, a Jóisten kegyelme által.

————————————-

Szerünkön online és személyesen is részt vehetsz.

A „7+1 Boldogasszony-kör” szereit az Aranycsillag JógaTér-ben (1237 Budapest, Pistahegyi út 15/A) tesszük a mindenkori járványügyi szabályok betartása mellett. Ide várjuk azokat, akik személyesen lehetnek velünk. Minden szeres napon de. 10-től 12-ig leszünk együtt itt.

Az ONLINE kapcsolódóknak közvetítjük a szertartást és ők otthon követik azt a zárt FaceBook-csoporton belülről.

S hogy azok is tehessék a rítust, akik dolgoznak délelőtt, ezért a felvételek fennmaradnak a zárt FB-csoportunkban (30 napig), így ki-ki a számára alkalmas időpontban (lehetőleg még aznap) szert tehet. Az ünnepeknek holdudvaruk van, így ha másnap tudjátok elvégezni a szert (vagy harmadnap) az is jó, az is ér.

A szeres alkalmak résztvevői jegyzetet kapnak leírással, imádságokkal minden szeres együttlétről.

Az esztendő körén átívelő Boldogasszony-szereket a néphagyomány és Molnár V. József tanítása alapján alakítjuk ki női megérzéseink, hitéletünk és szertartásvezetői gyakorlatunk alapján. Jelen szer megtartásának ötlete Kovács Kálmánné Nóri „Boldogasszony üzenőlapjai” c. könyve által érkezett szívünkbe. Hálásak vagyunk minden Tanítónknak, akikkel személyesen vagy írásaikon keresztül találkozhatunk!

A „7+1 Boldogasszony-kör” szereinek szerves részét képezik a magyar népmesék. Minden szeres alkalommal elmondásra kerül egy-egy szent beszély a táltoshagyatékból.

————————————-

A „7+1 Boldogasszony-kör” keretén belüli szerekhez, melyek az esztendőn átívelően kerülnek megtartásra, alkalmanként is csatlakozhatnak a résztvevők.

  • Részvételi díj: 5.000 ft/alkalom/fő (akár személyes, akár online jelenlét esetén)

A családok dupla, a párok másfélszeres díjat fizetnek alkalmanként.

  • Dupla ár: 10.000 ft/alkalom
  • Másfélszeres ár: 7.500 ft/alkalom

 

A további időpontokról, a szerekhez való kapcsolódás módjáról, szándékainkról, stb. itt tájékozódhatnak a kedves érdeklődők:

7+1 Boldogasszony-kör

 

Szeretettel várjuk minden kedves szeres testvérünket!

Jenei Gabriella mesemondó-művelődésszervező és Kornhoffer Tünde jógaterapeuta

Jelentkezés: kornhoffer.tunde@hotmail.hu

Details
Date: május 2
Time: 10:00 - 12:00
Cost: 5000 forint
Esemény CategorySzerfolyam
Helyszín
Venue Name: Aranycsillag JógaTér
Address: Pistahegyi út 15/a
Budapest, 1237 Magyarország

+ Google Térkép
Szervező
Organizer Name: Aranycsillag JógaTér