A sötétség peremén nyílik meg az a tér, ahol az álmok a mesékkel összeérnek és valósággá lesznek.

A sötétség peremén nyílik meg az a tér, ahol az álmok a mesékkel összeérnek és valósággá lesznek.

Nagy családban élek, ezért ritkán adódik, hogy igazán egyedül lehessek.
Most azonban elutaztak hétvégére a többiek, ki erre, ki arra. Így aztán nagyon élveztem az estét, amikor magam lehetek. Hamar ágyba bújtam egy könyvvel (mesekönyvvel, ami azt illeti) és aztán korábban is tértem nyugovóra, mint szoktam. Béke volt bennem és öröm a rendkívüli estéért.
És aztán éjjel megébredtem. Vajon mire? Úgy hiszem a lelkem hívott, hogy egy kicsit együtt legyünk, tudatosan, ezen a számomra ritka csendes éjjelen. Készítettem egy macikávét és egyetlen mécsest gyújtva a nappaliban telepedtem le. Olyan különlegesen csodás volt, ahogy csak derengtek a tárgyak, bútorok körvonalai! És a csend! Te jó ég! Egy gyermek sem sírt föl, senki nem rohangált a lépcsőn. Nem volt éjszakai orrszívó-porszívó, sem semmi, ami a kint világa. Csak néztem a gyertya lángját és élveztem a finom, meleg italt, a kényelmes díványt, az ajándék éjjelt, amikor magammal lehetek. Bent voltam önmagamban. Egy voltam önmagammal.

A csend mélyén fény van. Kicsi, szemet kímélő, egyenletesen fénylő piciny világ. Világosság. Egy egész világ.
A sötétség peremén nyílik meg az a tér, ahol az álmok a mesékkel összeérnek és valósággá lesznek.
Valóság és világosság ugyanazon hangokból adódnak. S ami való, az Igaz. Annak nem kell reflektor, kiviláglik, ha időt/teret szentelünk neki. Mindenben a szándék az elsődleges. Mert erőt juttat oda, ami a figyelem középpontjában áll.
Ilyenekről tűnődgettem ezen az éjjelen és a mesés életemről, ami nem csupán azért mesés, mert varázstörténeteket mondok. :o)

Ősszel a belső fények felerősödnek, ahogy a külvilági fény egyre gyengül. Ezt a belső fényforrást, világok forrását időről-időre jó felkeresni! A belső fénynél tisztul a látás, a rálátás, a meglátás és a belátás. Gyújts gyertyát, amikor csak teheted! ÁLDÁS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.