S HOGY MIÉRT EZEK A MESÉK?

S HOGY MIÉRT EZEK A MESÉK?

Az egész a kisgömbőccel kezdődött.
Kicsiként rémesnek tetszett, hogy belekerülhetek esetleg olyan helyzetbe, amiből nem tudok kijönni. És lőn! Most megtörtént! Itt ez a karanténosdi, ami bekebelezett.
A mese azt a biztatást rejti magában, hogy amint bekerül a rendszerbe a nyitott bicskájával szalonnát falatozó kiskondás, megment! Igen, megment, mert kihasítja a gömböc oldalát, és mi mind szépen kimasírozunk belőle épségben!
A kiskondás gyermeki énem számára egy KÜLSŐ személy, tényező, körülmény, vakcina, gyógymód, intézkedés, akármi lehet. És ugyanúgy meglehet BENNEM is ez a kiskondás! Lehet, hogy ő az egyik lélekrészem! Okos, ügyes, bátor, talpraesett énem, mely felismeri az adódó lehetőséget a szabadulás módjára, és megteszi, amit kell!
Ezt a reménységet kívánom mindannyiunknak!
A többi mesét, melyek a MESÉK NEHÉZ IDŐKBEN sorozatba kerültek, hasonló megoldókódok miatt választottam. Nem ígérem, hogy mindegyiknél leírom, mit sejtek meg bennük, de párat azért ismertetek ily módon. Végigvettem most az elsősorban felnőtteknek szánt, egészben közölt meséinket. S bízom benne, hogy hamar rááll a ti szívetek is a mesei világra, nyelvezetre és gondolkodásmódra. Így, ha akarjátok, ki tudjátok majd nyitni magatoknak, gyermekeiteknek ezeket a táltosok által ránk hagyományozott történeteket.
És az is igaz, hogy nem szükséges tudni, milyen kódokat rejt egy-egy mese! Működik az attól még! Ahogy a repülő is fölszáll, pedig nem tudom, hogy csinálja! S ez az internet is megvan, működik, pedig nem is értem! A magyar népmeséknél az a jó, hogy tudhatjuk, hogy teljes világot tárnak elénk, s mindezt a Teremtő akaratából. Mert szent emberek, tudó emberek, táltosaink hagyták ránk…
No, akkor nézzük a meséket, hogyan segíthetnek minket ebben a vírusveszélyes, bezárkózós időszakban! Írásomat gondolatindítónak szánom, folytassátok az elmélkedést szentbeszélyeinken!

AZ ARANYHAJÚ HERCEGKISASSZONY: tiszta, fényes szellemiségű női személy megpróbáltatásait olvashatjuk, aminek az oka az ő jóhiszeműsége.
Nos, itt nekem az egész magyar nemzet beugrik: jóhiszeműek vagyunk, jóindulatúak, s azt feltételezzük, mindenki ilyen. EL SEM TUDJUK KÉPZELNI, hogy másban ártási szándék van! (Na jó, mostanra, így 50-en felül már tudom én is, hogy van gonosz is! Mégis, NEHÉZ, igen nehéz elfogadni, hogy valakinek az a jó, ha másnak kárt okoz. Érthetetlen ez onnan, ahonnan mi nézzük a világot.)
Olyan jó tudni és tapasztalni, hogy bennünk mennyi a segítőszándék! Csak gondoljatok arra, amikor a romániai forradalomkor, amint lehetett, AZONNAL indultunk át a határon kenyérrel, gyógyszerrel, miegymással. 1989-ről beszélek. Rég volt, igaz! S nem csak akkor, hanem amikor mentőkutyákkal kellett menteni afrikaiakat, s mikor az árvíz okozott belföldön gondot, akkor is sokan igyekeztek hasznossá tenni magukat önként. S nemrég történt, hogy 2 hónapon belül KÉTSZER dobtunk össze 700-700 milliót. A kis Zentének és Leventének segítettünk ezzel. (És azóta is tart a jóságáradat a CsodaCsoportban.) Európa közepén egy csonka országocska többet ad, mint a gazdag országok. Ennek okát az aranyhajunkban látom, tiszta, fényes szellemiségünkben.
S nem csak hogy arany a hajunk, hanem Nap a homlokunkon, Hold a mellünkön, s csillag az orcánkon. Napszerű, fényes gondolatainkat a Holdas, tápláló, gondoskodó lelkünkbe fogadjuk, s ettől arcunk ragyogása! S ahogy a csillagok, az arcunkon felismerhető jószándék utat mutat a haza, vagyis HA-ba (szívcsakrába) igyekvő bárminemű és nemzetségű emberi lénynek. Ha úgy szeretné azt embertársunk…
– Az irigyek levágják az aranyhajat. Igen, megnyirbálják rendre érdemeinket, tisztességünket besározzák, mert tiszta szellemiségünk (népi műveltségünk, mely ma is hat) szemet szúr annak, aki maga (még) nem fényes. (Azért a „még”, mert a minden Egy elve alapján mindenképp a Fény győz, hiszen, ha nem állunk útjába, akkor nincsen árnyék! Tehát felfényesedik majd minden nemzet és minden ember! Másképpen nem is lehet, mert az Isten jó! És ő csak jót teremtett.)
– Karjait levágják: tehetetlenné tesznek. Olyan helyzetbe hoznak, ahol nem tudjuk kibontakoztatni képességeinket.
– Szemét kiszúrják: a lélek tükre hat! Szemmel nem csak verni lehet, hanem jót adni is! Ha OLYAN az a szem! Egy kedves pillantás vígasztalhat, s jó kedvre deríthet, ami rezgésszintemelés!!!
– Vízbe vetik: a víz jelezhet halált, s ezzel halálra adást. Ugyanakkor az élet közege a víz (magzatvíz, ősóceán, stb.). Így aztán oda viszi az ártatlant, ahol megmentik. (Hogy miért viszi oda? Mert lelki és szellemi szinten az azonos minőség vonzza egymást.) Az öreg halász ÖRÖK ember, a régi örökség letéteményese. S halász, mint Jézus tanítványai: a Halak világkorszakában (még nem vagyunk a Vízöntőben!!!) keresi és megtalálja az értéket.
És ami kincs, az nem maradhat felfedetlenül! Így aztán boldog véget ér az aranyhajú hercegkisasszony története. 🙂

A ROZMARINTSZÁL

Rozmaringnak csak az a szokása,
Télen-nyáron zöld annak az ága.
Ha lehajlik a vállamra hajlik,
Az én szívem hozzád kívánkozik.
(magyar népdal)

Vágyjuk a jót magunknak mindannyian. A teljeset, a boldogságosat.
A rozmaring a tiszta szerelem virága, örökzöld. Magyar családokban ő került a karácsonyi asztal kellős közepére (a fenyőfa istenfa, – fenyőfa = fényfa –azt csak indokolt esetben vágta ki magyar ember).
Egy rozmaringszál és egy aranytollú!!!madár (lélekmadár) vezeti a királyi szinten lévő embert a mesében boldogságához. Mert segít a lónak (Nyilas képviselet), aki aztán hordozóállatává válik. S mert megmenti a szörnyű kínok között vergődő üvegkirályt, akit belülről gyötör egy dongó. És a királynét, akinek rózsaruháját pókháló szövi be újra és újra, miután a tövismadár letépkedi róla azt. Ők tudják aztán elmondani neki, hogy hol van a Tündérkert, ahol megtalálja akit/amit vágyott.
Mi is ordítunk a kíntól időnként, ahogy az üvegkirály. Ha VAN táltoson lovagló királyi lélekrészünk, ha aktivizálni tudjuk ezt a belső harcos hőst, akkor mindent elnyerünk, amire csak vágyunk!

A HÉTÉVES GYERMEK
Örménnyel indul a mesénk. Csontváry Kosztka Tivadar nyelvpörgetéses módszerét használva tudjuk, hogy ez maga az ármány (Vesd össze Ahrimánnal is!), aki sokszor„Ármányosság tündére”-ként jelenik meg népmeséinkben. Itt most kifejezetten anyagiassága kísért. Ezért testesülhet financiálisan ügyes örmény emberként.
Megrendült mindannyiunk megélhetése ezekben a karanténos időkben. S ha nem vagyunk jól gyökércsakrailag, akkor nem tudjuk feloldani azokat a kódokat, melyek a földmélyi kincseket, Földanya adományait rejtik számunkra. (Vesd össze: anya-anyag; mater-matéria!)
A hétéves gyermek épp befejezte a Muladhara kiépítését, megszilárdította a táltosok által BIROD-ALMÁNAK nevezett erőcsokor életterületén létét. Biztonsága van, bírja mindazt, amit birtokolnia kell. EZÉRT tudja ő elolvasni a sziklaajtó feliratát.
De NEM AZONNAL használja fel az értékeket a gyermek! Csak amikor legénnyé cseperedik, akkor foganatosítja kincseit. (Gyanítom, hogy ez 21 éves korában történhet, amikor a három alsó csakra kiépítése megtörtént.) Ezeknél az erőkerekeknél feljebb kell emelkedni (Ahogy Jézus mondja: Övezd fel magad!), ezért bukik el, hogy megtanulja a leckét, s a szív útján járhasson! Így aztán az örmény megjelenik és lecsap! Innen indul a szívcsakrás beavatódása a legénynek: megkegyelmez az útjába kerülő állatoknak (minőségeknek). Erőállataivá téve őket ezek segítik célja elérésében. Ki-ki elnyeri jutalmát a mese végén: az örmény halóvizet iszik, hősünk életvizet. Az utóbbiból kortyoljunk mi is! 😉
(Az, hogy katonák valósítják meg a csodát ebben a történetben, az azért fontos nekem, mert a Kos marsikus havában talált rám ez a gyógyító történet.)

A FEKETE KISASSZONY
Úgy érzem, ez a történet már lerágott csont! Női jógásoknak mindenképp. A holdciklus is benne foglaltatik a történetben, s a férfihűség szintúgy. (Mert van ilyen is ám!)
S hogy miért került be jelen sorozatunkba? Mert elég, ha a teljesség (12 fiú) egyetlen része (János királyfi) végzi a megváltást, úgy is megtörténik az! EGY FECSKE IS CSINÁL NYARAT! Akármelyikünk jár is igaz úton, mindannyiunkra hat az!
Amikor egyedül érzem magam tevőnek, elő-előszedem ezt a történetet, hogy biztatást nyerjek belőle a látszólag egyedüli fényfelszabadítás-harcomhoz.

ARANYSZÓLÓ PINTYŐKE
A névadó madárkáról nem sok szó esik a mesében. Mert titkos az ő szerepe! Ő a cél, a díja a szép és jó életnek, s tündérbirodalom a hazája. Onnan kell elhozza őt a hős az élet és a halál vizével együtt, mely egyként ott ered.
Ahol nagy a fény, ott az árnyék is felüti a fejét (amíg van ledolgozni való hordalék bennünk). Így aztán rangvesztetten élhet csak tovább a hős. S mert jó a vége, visszakerül az őt megillető polcra, sőt! Kiteljesedik sorsa egységesülés (pártalálás, mennyegző) által.
Legyen így velünk is! Találjuk meg a mi életünk vizét és aranyat szóljon lelkünk madara!

AZ ÉLET VIZE
Az egészből kiesni nem jó! Az egészséget megtalálni hasznos! Aki útra kel más egészségéért, az áldott! Jó szíve segítőt vonz be, s így célhoz ér. Célhoz bizony! S olyan boldog véget ér, hogy arról talán még nem is álmodhatott! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.