Január 1-én.

Január 1-én.

Arról, hogy mikor kezdődik az évünk:

Szép a tavaszi indítás, igen. És sosem jön el a Kos ereje, hogy tavaszt csináljon, ha előtte nincs meg a Halak mocsáros időszaka, ami a bomló tetemek okán az erőt adja ehhez. És nem bomolhatnak a tetemek, ha a Vízöntő nem mozgatja be a Bak-ban betömörödött, kemény, merev energiákat. Amik pedig azért hasznosak, mert hiába a nyílás az égen (Nyilas), ha nem tud testbe, anyagba érkezni az áldás. A Nyilas sem tud megvalósulni, ha előtte nincs a Skorpió legnagyobb mélységeket és magaslatokat bejáró önmarcangoló útja, ami belső erőt termel ki és szándékot a nyílásra. Ez a Mérleg mindent kiegyensúlyozásának „megunása” miatt tud bekövetkezni. A Mérleg pedig mit mérlegeljen, ha nem azt, ami előtte történt a Szűz időszakában? Bizony itt mérettetik meg, hogy szolgálatunk az emberiség számára milyen volt. És ide csak akkor juthatunk el, ha álltati énünkön urrá leszünk, vagyis az állatok királyát, királyságát megéltük az Oroszlán havában. Ehhez pedig előbb meg kell tapasztalni az önfeláldozó szeretetet (Rák időszaka), mert csak ez után válhatunk tanítvánnyá. És csak abban merül fel az igény az élet továbbadására (legyen az gén, táplálék, tudás, akármi), aki már szinte mindent megtekintett röptében, mert alaposan ennyi mindent nem lehet (Ikrek). És persze hogy nem mély még az érdeklődés, mikor épphogy belekezdtünk abba, hogy nem csak mi vagyunk a világon, hogy meghaladtuk a Bika önzését. Ami pedig szükséges, hiszen annyira nehéz volt az előző félév, hogy muszáj jól érezni végre magunkat. Hiszen a Kos hiába tavaszi hónap, még kemény és nem az élet élvezetét nyújtja, hanem a harcot. Amihez a muníció persze a megelőző Halak-ban van, ahogy már ezt írtam. És így tovább…

Minden mindennel összefügg és végső soron egy. Ezért az év kezdete mindenkinek úgy adódik, ahogy a saját élete szerint előnyös. (Halkan jegyzem meg, hogy a szerves hagyomány szerinti és az egyházi év is a Nyilasban indul. Ami érthető, ha az emberi életfolyamot is figyelembe vesszük. Hiszen ez a megszületésre, testetöltésre való várakozás időszaka. És sokan Jézus születését is minden évben várjuk, óhajtjuk, s varázsoljuk.)

Legyen mindenkinek az ő hite szerint!

ÁLDÁS.

(Ez az írás egyik kedves Mesebarátom ihletésére született, aki a január 1-i évkezdetkor a tavaszi, Kos-havit részesítené előnyben, és igaza is van! A maga szempontjából. Köszönöm, hogy elgondolkodhattam miatta fentieken és így e bejegyzésben megszülethetett a saját válaszom.)

KÉP: pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published.