Csillagmesék®  – BIKA hava (ápr. 21.– máj. 20.)

Csillagmesék® – BIKA hava (ápr. 21.– máj. 20.)

A Bika havában a világ széppé, kívánatossá válik. Illatok, színek, fény és meleg, ízek, kellemetes érzetek, korai gyümölcsökkel teli has örvendeztet bennünket. Sőt! A SZER-elem ideje érkezett életünkbe, akár van ennek a szerelemnek „tárgya” akár nincsen! Az Életbe magába mindenképp jó, ha beleszeretünk, s ebből a típusú szerelemből kigyógyulni soha ne is kelljen! :o)

Az állatvilágban is a szerelem és nász ideje érkezett el. Az új élet születésének előkészítése folyik. A növények tövükben erősödnek, s a zöld festék dúsulása által a levelek világos és halványzöldekről sötétre váltanak. Sok a virág, pollentől telített a levegő. A szél és a rovarok segítik a beporzást.
Az ember is újul, töltekezik a szépséggel. Lobogó, lángoló érzelmeink támadnak, töltekezünk a tavaszi energiákkal, kiszabadultunk a tél fogságából! A májusfa állítás és/vagy szerenádadás, valamint a majálisok ideje jött el számunkra. Eszünk, iszunk és élvezkedünk minden szinten. Mindent, ami jó, magunknak gyűjtünk be, magunk felé fordítunk. Végre eljött a mi időnk! VAN miből töltekezni, van minek örülni!

Az, hogy a BIKA havában vagyunk, az a háromrétegű emberi világkép szellemi szintjét jelenti. Ez a bikaság megállapodást, lenyugvást, lelassulást eredményez. Szellemileg a biztonság igénye irányít bennünket, mozdíthatatlanak vagyunk. Sőt, akár csökönyösek is. S mindenképp tántoríthatatlanok.

Ennek a mentalitásnak a megjelenéséről a fizikai világban az évkör szembenlévő jegye (tengelykapcsolat), a SKORPIÓ vall nekünk. Mivel ez az állatka a férfi nemiszerv jelképe, nem csodálkozunk, ha a szerelmeskedés és mindennemű élvezkedés az, amit ilyenkor megélünk.
lelkiséget az ún. misztikus zodiákusból tudhatjuk, ez Bika szellemiség esetében BIKA!!!
EGYEDÜLÁLLÓ ez az évkörben, hogy egy jegy szellemisége és lelkisége megegyezzen. S most ez van! S hogy ez mit jelent? Hát azt, hogy amit gondolok, azt jónak érzem. S amit jónak érzek, arra a fejemmel igent mondok. És ÖRDÖGI KÖR tud ez lenni! Mert folyton igazam van, folyton élvezek. Miért is hagynám ezt abba?
Érdemes figyelni rá majd annak idején, hogy bele ne ragadjunk ebbe a nagy jóságba. Mert ha marad az örömelv és önösség, akkor bizony a világ nem megy tovább egy tapodtat sem! Akkor nem lesz gyerek, s nincs lélekfejlődés sem!
A hónap elején Szent György névünnepét üljük (ápr. 24.). A sárkányölő szent példája emlékeztet bennünket arra, hogy a bennünk rejlő rosszat, elnyűttet, ami már nem épít bennünket, azt meg kell semmisítsük, sárkányfejeinket vissza kell vágnunk időről-időre. Ha megértjük ezt az üzenetet, akkor nem lesz gondunk azzal, hogy tovább menjünk e jegyből, s rendjén megy majd e minőségen való túllépésünk.

Az, hogy a Bika jegye földes (a világot felépítő 4 szent elem: Föld, Víz, Levegő, Tűz) azon már nem csodálkozunk, hiszen az anyag, az élvezetek tárháza az, amiben most benne vagyunk.

Az emberi test zodiákusában a Bikához a NYAK és a TOROK területe tartozik. S bizony nyakasak és torkosak vagyunk ebben a hónapban. Ugye, hogy ugye? :o)

Az emberi életfolyamban 10 és fél éves kortól 14 éves korunkig vagyunk a Bikában. Az ÖNGYARAPÍTÁS korszaka ez testileg és szellemileg egyaránt, melyet az ÖRÖM-ELV vezérel.

A Bika időegység meditációs mantrája a BAHU SIAM!, vagyis „Gyarapodjunk!”.Jó, ha ez a gyarapodás nem csupán a derékbőségünket érinti, hanem spirituálisan is emelkedünk a jóságok befogadása és megélése által.

Az ebben az időegységben ajánlott meditációs területek: ÉRZÉKSZERV- és ÉRZETFIGYELÉS. Igen, ebben a hónapban VAN MIT megfigyelni! :o)))))

Aki jógázik, az a gyertyaállás (szarvangászana), a lótuszülés (padmászana) és a nyelvzár (kécsari mudra) gyakorlatokkal segítheti magát a Bika-minőség megtapasztalásában és megértésében.

A mesebarátok Illyés Gyula A repülő kastély c. meséjével lőtték be magunkat a bikaság legmagasabb oktávjára a mesecsoportban. Nem könnyű mese, a megértéshez igencsak emelkednünk kellett, ami a Bikában nehezebb megy, mint máskor és máshol. És megérte rászánni az időt/erőt!
A mese itt meghallgatható: https://bit.ly/2Ha5FAB

ÁLDÁS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.